Sumak Çayının Faydaları, Sumak Çayı Nasıl Yapılır?
Sumak, vücutta iltihaplanma, ateş, artrit, deri iltihabı, solunum bozuklukları, bronşit ve diğerleri gibi birçok hastalığa şifa olarak kullanılılr.. Laboratuvar sonuçları sumak ve ekstresinin iyi antiinflamatuar özelliklere sahip olduğunu doğrulamaktadır. Soğuk algınlığı, , artrit ve diğer enflamatuar rahatsızlıkların tedavisinde faydalı olduğu ortaya çıkmıştır.
Sumak, kalbi ve karaciğeri korur
Yüksek kolesterol, kalp ve karaciğer rahatsızlıklarının yaygın nedenidir. Fareler üzerinde yapılan bir deneyde sumak meyveleri ekstresinin kan kolesterol seviyelerini düşürdüğü ortaya çıkmıştır. Bu durumda sumak, kalp ve karaciğer korumak için yararlıdır.
Antikanser özellikleri vardır
Sumak üzerinde yapılan bazı araştırmalarda, sumak bitkisinin anti kanserojen olduğu anlaşılmıştır. Yapılan bir çalışmada sumak özütünün diğer sağlıklı hücreler üzerinde olumsuz bir etki yaratmadığı ancak kanserli hücreleri yok ettiği gözlemlenmiştir. Bu sayede sumak, kimyasal tedavi de kullanılan bir ilaç olarak kabul edilmeye başlandı.
Kadınlar üzerinde oldukça faydalı
Sumak kadın hastalıklarını tedavi etmek amaçlı da kullanılabilen bir bitkidir. Aşırı vajinal akıntı durumunda sumak harici tedavi olarak kullanılır. Aynı zamanda sumak anne sütünün arttılması amacı ile de kullanılmaktadır.
Adet düzensizliği ve ağrıların tedavisinde
Düzenli sumak kullanımının adet düzensizliğine ve adet döneminde oluşan ağrılara iyi geldiği söylenmektedir.
İnsan vücudunda detoks etkisi yaratır
Zararlı toksinler ve atıklar zamanla insan vücudunda birikebilir. Bu zararlı toksinler zamanla çeşitli sağlık sorunları meydana getirebilir. Sumak, bu atıkların ve toksinlerin vücuttan kolayca çıkarılmasını kolaylaştırmak için tüketilebilir.
Solunum ve sindirim sorunlarını giderir
Sumak, göğüs ve solunum yolları hastalıklarını tedavi etme amacıyla kullanılır. Sumağın çeşitli solunum yolu hastalıklarına iyi gelmesi, bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Sumak Çayı Nasıl Yapılır?
Malzemeler
• 1 bardak su
• 1yemek kaşığı bal
• 2 yemek kaşığı sumak
Sumak suyu nasıl hazırlanır?
1. Suyu ve balı küçük bir tencerenin içerisine koyum. Orta ateşte kaynatın.
2. daha sonra içerisine vermiş olduğumuz ölçülerdeki sumağı katın.
3.10 dk karıştırdıktan sonra demlenmeye bırakın.
4. Hava geçirmez bir kabın içerisine koyun ve depolayın.
Kaynak: www.milliyet.com.tr
Gunluk olarak uyguluyorum faydasini hissesiyorsunuz
YanıtlaSil