Ana içeriğe atla

Bağışıklık ve Kan Değerleri İçin Süper Kür

Bağışıklık sistemi ve demir eksikliği için ıspanak kereviz kürü

Hastalığın baş nedenlerinden birisi 
bilindiği üzere bağışıklık sisteminin zayıf olmasından kaynaklanmaktadır. Kan düşüklüğü ve özellikle de demir eksikliği bazen sürekli olarak halsiz olmanıza bazen ise çok büyük hastalıklara sebep olabilir.

Bağışıklık ve demir eksikliği için doktor tavsiyelerine kesinlikle uymak gerekirken bazen de bitkisel desteklerden ve özel kürlerden yararlanmakta büyük faydalar vardır.

Bu kür özellikle kemoterapi gören hastalarımızda düşen kan değerlerinin yükselmesi için mucizevi faydalıdır.

Şimdi sizlere kendimizinde kullandığı ve fayda gördüğümüz değerli doktor prof. İbrahim Saraçoğlu'nun ıspanak kereviz kürünün tarifini ve kullanımını paylaşıyoruz.


Malzemeler
-Orta boy kereviz (1 yumruk büyüklüğünde)
-200-250 gram ıspanak
-2,5 su bardağı su

Yapılışı
2,5 su bardağı suyu bir tencerede kaynamaya koyuyoruz. Su kaynadiginda önceden soyduğumuz ve küp küp dogradığımız kerevizi kaynayan suyun içine atıp 10 dk kısık ateşte ağzı kapalı kaynatıyoruz. Daha sonra doğranmış ıspanağı ekleyip 5 dk daha ağzı kapalı kaynamaya bırakıp ateşten alıyoruz. Hemen süzüp suyunu alıyoruz.

Kullanım
Taze olarak hazırladığımız kürü sabah ve akşam yemeklerden 1 saat önce ya da bir saat sonra içiyoruz. Bu kür günlük taze olarak uygulanmali ve 15 gün kullanıp ara verip tekrar yapılabilir.

Hazırlayan: Cihat Gürlek

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

14 Ayar Altın Kararır mı?

 14 Ayar Altın Kararır mı? 14 ayar altın kararır mı başlıklı yazımızda 14 ayar altının özelliklerinden bahsedeceğim. Öncelikle 14 ayar altın 1000 milyem saflık bakımından 585 milyeme karşılık gelen altın ayarıdır. Kabaca tabir etmek gerekirse 14 ayar bir takının %60'ı altın kalan kısmı ise rengine ve kalitesine göre bakır, gümüş gibi başka madenlerin alaşımından oluşmaktadır.  14 ayar altın hem sertlik olarak kullanışlı, hem altın oranının da yüksek olması nedeniyle en çok tercih edilen ve piyasa talep gören altın ayarıdır.  Gelelim asıl sorumuza; 14 ayar altın kararır mı? 14 ayar altın yaklaşık %60'ı saf altın olması sebebiyle kararma veya renk değişmesi durumu söz konusu değildir. Sadece her eşya da olduğu gibi zamana bağlı kullanıma göre ilk gün ki parlaklığı ve cilası silinir. Bu durumda ise yakınınızda ki bir kuyumcuya ya da bir kuyumcu gümüş tamircisine götürerek patlamasını ve temizlenmesini isteyebilirsiniz.  Altın takıları daha uzun ömürlü kullanabilmek için gündelik i

Altın Ayarı Neresinde Yazar?

 Altın Takının Ayarı Nerede Yazar? Altın Olduğunu Nasıl Anlarız? Herkesin merak ettiği bir konuya değinmek için sizlerle bu yazımızı paylaşmak istedim. Sıkça sorulan sorular arasında elinizde ki takının altın olup olmadığını ve ayarını merak ettikleri soruları çok fazla alıyorum. Ben de bununla ilgili bu konuda hem bilgilendirmek hem de doğru bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim. Altın Ayarı Nerede Yazar? (Tıklayın) Öncelikle altın takının ayarı nerede yazar sorusunu cevaplayalım. Bir çoğumuzun kullandığı yüzük, kolye, küpe gibi takılar vardır. Bunlara eğer aşina değilsek ya da daha önce altın takımız olmadıysa ayarın ne olduğunu ve nerede yazdığını bilemeyiz. Örneğin bir kolye aldıysanız veya hediye geldiyse bunun ayarını nasıl anlarsınız? Kaç ayar olduğunu veya altın olup olmadığını nerden bakabilirsiniz? Her altın takıda ayarını belli eden rakamlar bulunur. Bu bazen kaç ayarsa o şekilde, bazen ise milyemi cinsinden yazar. Yani örneğin bir bileziğin içine ya da kelepçe bilezik ise kili

Altın Ayarı ve Milyem Nedir?

Altın Ayarı ve Milyem Nedir? Merhaba... Bu yazımda sizlere ayar ve milyem kavramlarından bahsetmek istiyorum. Ülkemizde geçmiş zamanlarda 22 ayar kullanım olsa da son yıllarda fiyatların yükselmesine bağlı olarak 18, 14, 10 ve 8 altın ayarına kadar düşmüştür. Ayarların milyem veya karat olarak karşılıkları da vardır. Aldığınız altının üzerinde her zaman 8,14,18 veya 22 şeklinde yazmayabilir. Ayarların karşılıkları olan milyem olarak aşağıdaki gibidir; 22 Ayar 916 18 Ayar 750 14 Ayar 585 10 Ayar 470 8 Ayar 333 olarak adlandırılmıştır. Bu değerler 24 ayar 1000 kabul edilip bunun üzerinden yüzdelik değer olarak düşünebilirsiniz. Yani örneğin 14 ayar 585 altın ayarında 1000 üzerinde 585 milyem %58,5 oranında altın kalan %41,5 luk kısım ise altının rengi göre önceden belirlenmiş gümüş, bakır vs. diğer madenlerin karışımıdır. altın takı, altın ayarı, milyem hesabı, kaç ayar kaç milyem, ayar nedir, altın ayarı nası anlaşılır