Kapari Nedir, Ne İşe Yarar, Kanseri Önler mi?
Kaparinin sağlık açısından faydalarından bazıları şunlardır:
* Kapari, rutin ve kuersetin dahil flavonoid bileşikleri bakımından zengindir. Bu bileşiklerin her ikisi de güçlü antioksidan kaynaklarıdır. Antioksidanların, kanser ve cilt ile ilgili hastalıklara neden olabilecek serbest radikali önlediği bilinmektedir. * Kapari, demir, kalsiyum, bakır ve yüksek seviyelerde sodyum gibi mineraller içerir. Kalsiyum, güçlü kemikler ve dişler oluşturmaya yardımcı olur. Bakır, bazı vücut fonksiyonlarına yardımcı olmak için katalizör görevi gören enzimleri üretmek için belirli proteinlerle birleşir. Demir ise, kasımızın oksijen depolamasına ve kullanmasına yardımcı olur. Vücudumuzun yiyecekleri sindirmesine yardımcı olan birçok enzimin bir parçasıdır.
* Kapari, güçlü lif kaynaklarıdır. Lif kabızlık sorunlarında yararlıdır. Bir çorba kaşığı kapari, önerilen minimum günlük lif alımınızın yaklaşık yüzde 3’ünü karşılar. * Kapari, mide ağrısını ve şişkinliği giderir. Ayrıca, bu baharatlı tomurcuklar iştahı arttırmak için yenir. * Kapari diyabetin kontrol altında tutulmasına yardımcı olur. Kapari, kan şekerini kontrol altında tutan kimyasallar içerir. Her ikisi de kan şekerini düşürme eğiliminde olduğundan, diyabet ilacı kullanıyorsanız yüksek miktarda kapari tüketmekten kaçının.
* Kapari kuru cilde iyi gelir. Nemlendirmek için doğrudan cilt üzerinde kullanılabilirler. Ayrıca cilt kızarıklığı, tahriş ve sivilce gibi cilt bozukluklarının tedavisinde de kullanılır. Buna ek olarak, kapari, antioksidan özellikleri nedeniyle yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olur. * Kapari saç bakım ürünlerinde de yaygın olarak kullanılmaktadır, çünkü kapari, B vitamini ve demir açısından zengindir. Her ikisinin de saç büyümesini teşvik ettiği bilinmektedir. B vitamini vücudumuzda kan dolaşımına yardımcı olur. Kan dolaşımının düzgün olması sağlıklı ve parlak saçlar için birincil koşul olduğundan saçın genel sağlığını korur. Demir ise saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur.
Yorumlar
Yorum Gönder