Toplumumuz da geçmişten günümüze kadar gelmiş olan pazar günlerinin vazgeçilmez lezzeti sucuklu yumurta. Eminin şuan kokusu burnunuza kadar geldi, hele birde tereyağlıysa.
Sucuklu Yumurta Tarifi
Malzemeler (4 Kişilik)
* 150 Gr sucuk (yaklaşık yarım kangal)
* 4-5 adet yumurta (tercihen organik)
* Bir yemek kaşığı tereyağı (köy tereyağı)
Yapılışı
-Öncelikle sucuklar ince şekilde silindir olarak doğranır.
-Doğranan sucuklar genişçe bir tavaya dizilir.
-Sucuklar pişene kadar tereyağın yanmaması için sucuklar tercihe göre 2-3 dk kızartılır.
-Daha sonra 1 yemek kaşığı tereyağ eklenir. Tercihe göre yağlı olması isteniyorsa tereyağ fazlası ağır geleceğinden bir miktar da sıvı yağ eklenebilir.
-Son olarak da tercihe bağlı tuz, karabiber, pul biber eklenir.
-İsteğe bağlı az ya da çok pişirilerek ocaktan alınarak servis edilir.
Afiyet olsun
Hazırlayan : Cihat Gürlek
Yorumlar
Yorum Gönder